Društveno odgovorno poslovanje

Delta Holding dobio priznanje za svoj Fond za budućnost koji educira buduće poljoprivredne stručnjake

Srpski Delta Agrar najavio proizvodnju nove sorte klupske jabuke Fotografija: Delta Agrar
Delta Holding je predstavio dva projekta za održivi razvoj poljoprivrede: Zasad za budućnost koji pomaže razvoj socijalnog poduzetništva u agraru i Fond za budućnost koji educira buduće poljoprivredne stručnjake.

Privredna komora Srbije dodijelila je Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje kompanijama koje su pokazale najveću posvećenost principima društvene odgovornosti. Prva nagrada u kategoriji velikih gospodarskih subjekata pripala je kompaniji Delta Holding.

Delta Holdingu uručeno je priznanje nakon što je žiri prethodno analizirao sve sektore  društvene odgovornosti: kvaliteta proizvoda, brigu o zaposlenima, odnos prema poslovnim partnerima, zaštitu okoliša i podršku društvenoj zajednici. Kao primjer ovog poslednjeg segmenta, Delta Holding je predstavio dva projekta za održivi razvoj poljoprivrede: Zasad za budućnost koji pomaže razvoj socijalnog poduzetništva u agraru i Fond za budućnost koji educira buduće poljoprivredne stručnjake.

"Mi u kompaniji ne biramo svoje akcije zbog nagrada, ali kad dobijemo ovakvu nagradu onda je to za nas uvjerenje da smo ispravno odabrali i izvršili dio naše strategije, da unaprjeđujemo društvo u kome živimo i radimo", izjavila je Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsjednik Delta Holdinga i

O dodijeli nagrade odlučio je žiri u kome su bili predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva za rad i socijalna pitanja, Ministarstva poljoprivrede, Ambasador za održivi razvoj, kao i Olivera Kovačević, urednik javnog servisa Radio-televizija Srbije.

Takmičenje je trajalo šest mjeseci i sudjelovalo je 50 kompanija.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje