EU fondovi

120 studenata besplatno naučilo pisati EU projekte

EU fondovi
120 studenata naučilo pisati EU projekte Fotografija: strukturnifondovi.hr
Tijekom travnja i svibnja 2016. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u sklopu projekta Akademija regionalnog razvoja i fondova EU, organiziralo je radionice Upravljanje projektnim ciklusom za studente u Osijeku, Zadru, Splitu i Zagrebu.

Na radionicama je sudjelovalo više od 120 studenata i studentica uključenih u projekt Akademije, ali i njihovi zainteresirani kolege i prijatelji. Cilj je bio približiti studentima EU fondove te im prenijeti vrijedna znanja o pripremi, pisanju i provedbi EU projekata.
 
Studenti su se upoznali s ključnim politikama Europske unije, EU fondovima, metodom upravljanja projektnim ciklusom i procesima izrade projektne prijave. Naučili su osnovne komponente dobro napisanog projekta i kako svoje projektne ideje pretvoriti u projektni prijedlog sufinanciran sredstvima iz EU fondova.
 
Stručnjakinje s bogatim znanjem i iskustvom u pisanju i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, studentima su predstavile razne primjere uspješno provedenih EU projekata te ih savjetovali kako napisati dobar projekt.
 
Potaknuti da ova znanja iskoriste u svrhu unapređenja gospodarstva, očuvanja okoliša i unapređenja kulture i kulturne baštine, studenti su radionicu procijenili zanimljivom, poučnom i korisnom.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje