Mjere 1.23 i 1.24

37 milijuna kuna za proširenje Luke Santa Marina u Poreču

EU fondovi
Fotografija:
Ministrica Vučković i premijer Plenković u petak su bili u Istri gdje je Lučkoj upravi Porelč uručen vrijedan ugovor

Pri posjetu Istarskoj županiji ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića uručila ugovor Lučkoj upravi Poreč za proširenje kapaciteta Luke Santa Marina vrijedan 37 milijuna kuna u okviru mjere 1.23/1.24. "Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa".

Predsjednik Vlade Andrej Plenković bio je u petak u posjetu Istarskoj županiji, koji je započeo u Poslovnoj zoni Milanezi u Višnjanu i obilaskom Uređaja za pročišćavanje sanitarnih otpadnih voda.
 
Potom se u Puli sastao s Fabriziom Radinom, zamjenikom župana koji obnaša dužnost župana i gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, a nazočio je i uručenju Odluke o dodjeli sredstava u okviru mjere 1.23/1.24. "Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa" Lučkoj upravi Poreč – Luka Santa Marina, koju je ravnatelju Lučke uprave Poreč Branku Curiću uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.
 
U izjavi za medije nakon sastanka razgovore na temu daljnjeg razvoja te županije ocijenio je vrlo sadržajnim. Posebno je izdvojio nekoliko tema današnjega razgovora.  Ugovor o Ribarskoj luci Santa Marina u Poreču, vrijedan 37 milijuna kuna, važna je potpora ribarstvu, kazao je premijer Plenković.
 
"Imamo renesansu cijele hrvatske obale za vrijeme našega mandata, a posebno investiramo kroz Ministarstvo poljoprivrede potičući ribarstvo", poručio je.
 
Što se tiče dosadašnje suradnje Vlade i županije, premijer Plenković istaknuo je 2,5 milijardi projekata iz europskih fondova, što pokazuje, dodao je, koliko su ljudi u Istri agilni u pripremanju kvalitetnih projekata i apsorpciji sredstava.
 
Za očuvanje radnih mjesta u Covid krizi, podsjetio je, Vlada je isplatila 680 milijuna kuna za preko 86 tisuća radnika u Istri.
 
"To se pokazuje, kao i diljem Hrvatske, da je u odnosu na 31. ožujka prošle godine, 31. ožujka ove godine bilo 17.000 više osiguranika, što znači da smo uspjeli održati zaposlenost i premostiti sve aspekte Covida-19 za tržište rada i za rad našega gospodarstva", naglasio je.