APPRRR

94,5 milijuna kuna za 831 projekt malih poljoprivrednika

EU fondovi
Poljoprivreda Fotografija: Pixabay
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je prvu ratu za novih 30 projekata unutar operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava".

Ukupno je do sada odobren 831 projekt s iznosom potpore od 94,5 milijuna kuna. Ovu potporu poljoprivrednici mogu iskoristiti za cijeli niz aktivnosti kojima će unaprijediti svoje gospodarstvo,  mogu kupiti zemljište, domaće životinje, bilje, sjeme i sadni materijal, mehanizaciju i opremu (čak i rabljenu) te solarne ploče. U okviru navedene operacije poljoprivrednici mogu podizati nove nasade te izgraditi objekte za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda. 

Svakom poljoprivredniku odobrava se fiksna potpora u iznosu od 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, od čega 85% za svaki projekt dolazi iz EU proračuna, dok 15% dolazi iz Državnog proračuna RH.  

Svi projekti malih poljoprivrednika koje je odobrila Agencija za plaćanja mogu biti isplaćeni u 2 rate. 50% potpore korisnici mogu zatražiti odmah nakon Odluke o dodjeli sredstava čime se omogućava pokretanje aktivnosti iz poslovnog plana, a preostalih 50% potpore poljoprivrednici mogu zatražiti nakon provedenih aktivnosti iz poslovnog plana.

Do sada je za pokretanje aktivnosti iz poslovnog plana poljoprivrednicima isplaćeno ukupno 22 milijuna kuna. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje