Besplatna edukacija za fondove

Algebra organizira panel: Kako do novaca iz europskih programa za ruralni razvoj i poljoprivredu

EU fondovi
Ruralni razvoj Fotografija: Pixabay
Otvoreno učilište Algebra organizira besplatnu panel diskusiju na temu ‘Kako do novca iz Programa ruralnog razvoja RH?’. Događanje se održava 28. travnja 2016. u Forum centru Zagreb, okupit će eminentne stručnjake i konzultante te korisnike među kojima su i mladi poljoprivrednici. Medijski pokrovitelj je Agrobiz.hr

Kako do novaca iz europskih programa za ruralni razvoj i poljoprivredu tema je panel rasprave koja će se održati 28.travnja u Forum centru Zagreb u organizaciji otvorenog učilišta Algebra. Panel će okupiti eminentne stručnjake i konzultante te korisnike među kojima su i mladi poljoprivrednici. Medijski pokrovitelj panela je Agrobiz.hr.

Hrvatska može iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj do 2020. godine 'povući' ukupno gotovo 2,4 milijarde eura, odnosno godišnje oko 330 milijuna eura, što je gotovo deset puta više od sredstava koja su bila na raspolaganju prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Kako bi pomoglo informirati sve potencijalno zainteresirane o prilikama koje se pružaju za bespovratno financiranje projekata u području ruralnog razvoja, Otvoreno učilište Algebra organizira ovu panel diskusiju. Panel diskusija je besplatna i otvorena za sve koje zanima ova tematika, no potrebno se što prije za nju prijaviti, ističu iz Algebre. Dodaju kako su potaknuti izuzetno velikim uspjehom svojih programa obrazovanja za voditelje pripreme i provedbe projekata financiranih iz fondova Europske unije koji već nekoliko godina predstavljaju programe obrazovanja za kojima vlada najveći interes polaznika, sada pokreće i specijaliziranu edukaciju u području pripreme i provedbe projekata ruralnog razvoja.

Na panel diskusiji sudjelovat će predstavnici Ministarstva poljoprivrede kao i pomoćnik ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Mario Arnaut, a svojim će znanjem i iskustvima panel diskusiju učiniti zanimljivijom vodeći hrvatski stručnjaci za područje EU projekata i projekte ruralnog razvoja te ujedno i Algebrini predavači, Dalibor Georgievski i Mihaela Pancer Zadravec. 

Algebra ujedno najavljuje i skoro pokretanje programa petodnevnih radionica "Priprema i provedba EU projekata ruralnog razvoja", kroz koje će polaznici naučiti samostalno pretraživati otvorene natječaje i prijavljivati se, te provoditi projekte iz područja ruralnog razvoja. Najsretniji posjetitelj skorašnje panel diskusije imat će priliku osvojiti stipendiju za besplatnu edukaciju na toj radionici. Algebra također pokreće i program cjelokupne edukacije za one koji žele postati certificirani voditelji projekata ruralnog razvoja i dobiti detaljna znanja o svim pravilnicima, procedurama te strateškoj podlozi za izradu i provedbu projekata. Prva grupa polaznika pohađat će petodnevnu radionicu s početkom u svibnju.

Panel diskusija je besplatna, a registracija je obavezna na web stranici Algebre.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje