EU

Copa Cogeca pozdravlja odluku EK o produljenju roka prijave za pomoć iz ZPP-a

EU fondovi
Prijava, administracija Fotografija: Pixabay
U Copa Cogeci naglašavaju kako će produljenje roka pružiti više vremena poljoprivrednicima kako bi se pripremili na prijavu

Copa Cogeca pozdravlja odluku Europske komisije o produljenju roka za prijavu na pomoć unutar Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) te ističe kako će to dati više vremena poljoprivrednicima i zemljama članicama da pravilno pripreme svoje prijave.

Govoreći u Bruxsellesu, tajnik organizacije Pekka Pesonen je rekao: „To su dobre vijesti. Tražili smo to kao i mnoga druga pravila pod novim ZPP-om jer su još uvijek nova i komplicirana za prijavu. Neke zemlje članice još uvijek uspostavljaju svoje IT sustave pa će ova odluka dati poljoprivrednicima i zemljama članicama više vremena kako bi se izbjegle nepotrebne greške u pripremi za svoje prijave.  Poljoprivrednici i njihove zadruge trenutno prolaze kroz ozbiljne krize, a proizvodni troškovi često nisu pokriveni, pa je tako zadnja stvar koju sada trebaju da im se dobiju njihove zamolbe za pomoć. Nadamo se da ovo neće smanjiti efikasnost mjera i da će poljoprivrednici u nekim zemljama članicama koji su završili svoje prijave biti isplaćeni na vrijeme“, dodao je.

Odlukom se produljuje rok sa 15. svibnja na 16. lipnja a na zemljama članicama je da odluče da li će provesti tu odluku ili ne. Odluka će stupiti na snagu uskoro, nakon objave u Službenom listu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje