IPARD

DAM-u više od 800.000 kuna na mehanizaciju i opremu

EU fondovi
Kamilica Fotografija: Pixabay
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 „Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice“.

Korisniku DAM d.o.o. isplaćeno je 839.177,95 kuna za nabavu poljoprivredne mehanizacije i opreme. IPARD sredstvima nabavljeno je sljedeće: rasipač gnoja, plug, rotodrljača, univerzalna sušara za žitarice, stroj za usitnjavanje, tanjurača i traktor. Korisnik je sada uspješno modernizirao te u potpunosti osposobio svoje gospodarstvo za kvalitetnu proizvodnju bućinih koštica.

Ulaganje je realizirano u Špišić Bukovici u Virovitičko-podravskoj županiji. 

Dam d.o.o. je obiteljska tvrtka koja proizvodi ljekovito bilje na kontrolirani i siguran način, a čiju kvalitetu jamče implementirani sustavi kvalitete HACCP, ISO 9001:2008, uveden 2008 godine te sustav GLOBAL G.A.P. uveden 2015 godine. Osim u Hrvatskoj DAM d.o.o. vrlo uspješno posluje i na stranim tržištima te je 95% proizvodnje orijentirano izvozu. Proizvodnja je iznimno visoke kvalitete, čime se omogućuje izuzetna izvozna konkurentnost, te se 95% prihoda ostvaruje kroz izvoz prerađenog ljekovitog bilja kao sirovine za proizvodnju čajeva.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje