Dostupan upitnik

HGK prikuplja podatake o ulaganjima u prehrambeno-prerađivačku industriju

EU fondovi
Fotografija:
Rezultati će biti proslijeđeni nadležnim ministarstvima za potrebe pripreme razvojnih dokumenata RH za razdoblje 2021. – 2027., povezanih s korištenjem EU fondova. Rok je 30. travnja

Sektor za poljoprivredu i turizam HGK kreće u kampanju prikupljanja podataka o planiranim ulaganjima u sektoru prehrambeno-prerađivačke industrije. Pozivamo vas stoga na ispunjavanje upitnika putem online obrasca u nastavku teksta. 

Rezultati upitnika obradit će se u Sektoru za poljoprivredu i turizam HGK te će isti biti proslijeđeni u agregiranom obliku nadležnim ministarstvima za potrebe pripreme razvojnih dokumenata RH za razdoblje 2021. – 2027., povezanih s korištenjem EU fondova i posebnih instrumenata.  

Podaci će biti uvršteni u Plan oporavka i otpornosti 2021. – 2023. (Instrument EU za oporavak), Strateški plan Zajedničke poljoprivredne politike za RH 2021. (2023.) – 2027. (Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, Europski poljoprivredni jamstveni fond, Instrument EU za oporavak) te Operativni program Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027. (Europski fond za regionalni razvoj). 

Kako će EU potpore u idućem programskom razdoblju biti ključ razvoja hrvatskog gospodarstva, tako rezultate upitnika držimo iznimno značajnim za kvalitetno planiranje mjera u sektoru prehrambeno-prerađivačke industrije, u smislu jačanja njezine konkurentnosti, povećanja samodostatnosti većine prehrambenih proizvoda, te ostvarenja ciljeva "Zelene i pametne Europe". 

Upitnik se sastoji od pitanja koja su vezana uz investicije/ulaganja u dugotrajnu imovinu i provedbu određenih tekućih aktivnosti, a koje bi se potencijalno mogle sufinancirati sredstvima spomenutih EU fondova i instrumenata u idućem sedmogodišnjem razdoblju. 

Za sva pitanja oko ispunjavanja, sadržaja i tehničkih postavki Upitnika, možete se obratiti djelatnicama Sektora za poljoprivredu i turizam HGK:

Žaklini Jurišić (zjurisic@hgk.hr; 099 227 0959) i
Valentini Šimić (vsimic@hgk.hr; 01 4561 697). 

Rok za ispunjavanje upitnika je 30. travnja 2021. godine.

Upitnik za prehrambeno prerađivačku industriju dostupan je OVDJE.