IPA

Hrvatskoj i Srbiji 1,4 milijuna eura za obnovu i zaštitu od poplava

EU fondovi
Poplave Fotografija: Marijan Šušenj/PIXSELL
Hrvatskoj i Srbiji bit će na raspolaganju 1,4 milijuna eura za sanaciju infrastrukture i bioraznolikosti na području Srijema i Srijemske županije koja su 2014. pretrpjela veliku štetu od poplava, javila je u četvrtak Radio televizija Vojvodine (RTV).

Na predstavljanju prvoga europskog IPA projekta u području šumarstva u Novome Sadu navedeno je da će kroz njega u sljedeće dvije godine biti uspostavljeni i interventni timovi, a planirana je i edukacija stanovništva, prenosi HRT.

Uspostavit ćemo interventne timove i planove između Vojvodinašuma, Vojvodina Voda i Hrvatskih šuma. Nadamo se da neće biti novih poplava, ali je važno da se znaju procedure tko koga kontaktira i da tako budemo brži u budućnosti, izjavio je projekt menadžer Hrvatskih šuma Blaž Štefanek. Upravo taj dio koji se tiče pravodobne razmjene informacija i usklađivanja djelatnosti u dvije zemlje bio je najslabija točka u borbi protiv vodene stihije 2014., dodao je.

Dio novca bit će usmjeren na obnovu šuma i šumskih putova za evakuaciju i pristup poplavljenom prostoru u dvije susjedne zemlje, rečeno je na skupu. Uz obnovu infrastrukture, važan dio projekta bit će suradnja stručnjaka s obje strane granice.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje