RASPISAN NATJEČAJ

LAG Zeleni trokut daje potpore do 30.000 eura

EU fondovi
Fotografija:
U okviru natječaja mogu se ostvariti bespovratna sredstva u iznosu od 5.000 eura do najviše 30.000 eura, a potpora se može iskoristiti za ulaganja u restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava

LAG Zeleni trokut raspisala je 15. siječnja natječaj za provedbu tipa operacije "D Ulaganja u osnovna sredstva tržišno orijentiranih gospodarstava", koji je otvoren je do 2. ožujka 2020. godine.

Svrha natječaja je ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama. Ulaganja u nove i inovativne tehnologije doprinijet će smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanju kvalitete poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranju novih radnih mjesta i njihovoj održivosti.

Ukupna raspoloživa sredstva su 522.246,02 kuna. U okviru ovog natječaja mogu se ostvariti bespovratna sredstva u iznosu od 5.000 eura do najviše 30.000 eura, a potpora se može iskoristiti za razna ulaganja u restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava. Intenzitet potpore je 50% prihvatljivih troškova, a za mlade poljoprivrednike do 70%. Ukupna raspoloživa bespovratna sredstva u okviru ovog Natječaja iznose 1.082.302,08 kuna.

Na natječaj se mogu prijaviti poljoprivredna gospodarstva s područja LAG-a i to općina Jasenovac te gradovi Lipik, Novska, Pakrac i Kutina (naselje Janja Lipa).

Projekti se moraju provoditi na navedenom području.

Tekst natječaja i obrasce za prijavu možete preuzeti na internetskim stranicama LAG-a Zeleni trokut.