IPARD program

Milijun kuna za poljoprivrednu opremu, mehanizaciju i podizanje trajnih nasada

EU fondovi
Voće Fotografija: Thinkstock
Korisniku Nada, obrt za proizvodnju i usluge iz mjesta Vivodina u Karlovačkoj županiji isplaćen je iznos od 74.511,50 kuna, korisniku Ravnica, obrt za ratarstvo i voćarstvo iz Osječko-baranjske županije isplaćeno je 580.195,32 kuna te korisniku OPG Vinceljak Ankica isplaćeno je 414.253,04 kuna.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 „Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice“.

Korisniku NADA, obrt za proizvodnju i usluge iz mjesta Vivodina u Karlovačkoj županiji isplaćeno je 74.511,50 kuna za ulaganje u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu (traktor, atomizer i malčer). Obrt se uspješno bavi poljoprivredno prerađivačkim djelatnostima odnosno proizvodnjom i prodajom vina te voćarstvom.

Korisniku RAVNICA, obrt za ratarstvo i voćarstvo iz Osječko-baranjske županije isplaćeno je 580.195,32 kuna za podizanje trajnih nasada,  izgradnju sustava za navodnjavanje i zaštitu od tuče te za poljoprivrednu mehanizaciju. Korisnik je nabavio traktor, malčer, atomizer i viličar.

Korisniku OPG Vinceljak Ankica isplaćeno je 414.253,04 kuna za podizanje nasada voća, izgradnju sustava za navodnjavanje i zaštitu od tuče te sustav akumulacije. Korisnik je nabavio i opremu za podrezivanje, rezanje i ribanje, a ulaganje je realizirano u mjestu Radoboj u Krapinsko-zagorskoj županiji.  

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje