Ministar Tolušić otvorio Razvojni centar i tehnološki park Križevci

EU fondovi
Razvojni centar i tehnološki park Križevci Fotografija: Grad Križevci
Ministar Tomislav Tolušić otvorio je danas, 28. listopada 2016. godine Razvojni centar i tehnološki park Križevci koji je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Regionalna konkurentnost 2007. - 2013.“.

Projekt je vrijedan 37,5 milijuna kuna i najvećim je dijelom financiran bespovratnim sredstvima EU (33,8 milijuna kuna EU + 3,7 milijuna kuna Grad Križevci), a prostor je zakupilo već 15 poduzetnika.

„Izgradnjom razvojnog centra i tehnološkog parka uspostavit će se Centar za poticanje malog i srednjeg poduzetništva iz sektora prehrambene, metaloprerađivačke, drvne i ICT industrije s naglaskom na tehnologijama za obradu i doradu proizvoda te laboratorijska ispitivanja i istraživanja. Ovaj najveći tehnološki park u Hrvatskoj pomoći će razvoju poduzetništva, podizanju konkurentnosti i inovativnosti te će biti mjesto povezivanja znanosti i gospodarstva“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić u svom govori prilikom otvaranja.

Glavni cilj projekta je podizanje razine konkurentnosti poduzeća Sjeverozapadne Hrvatske na temelju ”pametne” specijalizacije regije i podizanja kompetencija stanovništva te pokretanje održivog ekonomskog rasta, pozitivne poduzetničke klime i rasta zapošljavanja na širem području Križevaca (Koprivničko-križevačka županija) s orijentacijom na djelatnosti visoke dodane vrijednosti.

RCTP Križevci na prostoru ukupne površine 8.490 m2 nudi malim i srednjim poduzetnicima proizvodne, izložbeno-prodajne i uredske prostore po subvencioniranoj cijeni uz korištenje brojnih usluga poduzetničkih potpornih institucija u svrhu unapređenja i razvoja njihovog poslovanja.

RCTP Križevci od same pripreme projekta fokusiran je na unaprjeđenje poduzetništva i poticanje istraživanja, razvoja i inovacija kod malih i srednjih tehnoloških poduzeća specijalizacijom za sektore:

  • prehrambene
  • metaloprerađivačke
  • drvoprerađivačke
  • i ICT industrije (ciljani sektori)

uz stvaranje jakih veza s istraživačkim i znanstvenim ustanovama, ali i strukovnim srednjim školama, koje djeluju na području Grada Križevaca, kao razvojne baze

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje