Projekt

Modernizacija školskih kurikuluma poljoprivrednih zanimanja

EU fondovi
Modernizacija školskih kurikuluma poljoprivrednih zanimanja u skladu s HKO "Eko-bilje“ Fotografija: strukturnifondovi.hr
Uspješno je završena provedba projekta Modernizacija školskih kurikuluma poljoprivrednih zanimanja u skladu s HKO "Eko-bilje“ u vrijednosti od gotovo 2,4 milijuna kuna

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić sudjelovao je na završnoj konferenciji projekta Modernizacija školskih kurikuluma poljoprivrednih zanimanja u skladu s HKO "Eko-bilje“  koja je održana u prostorijama Srednje škole Stjepana Sulimanca. Projekt u vrijednosti od 2.384.242,36 kuna u potpunosti je sufinanciran sredstvima Europske unije.

Svrha ovoga projekta je modernizacija školskih kurikuluma u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada, dok je glavni cilj bio ojačati kapacitet nastavnika za razvoj pristupa „bottom-up“ kako bi učenicima osigurali mogućnost stjecanja modernih kompetencija i pristup najnovijim tehnologijama te tako povećali zapošljivost učenika i važnost njihovih kvalifikacija na tržištu rada.

Značajnu ulogu na ovome projektu imali su partneri Srednja škola “Stjepan Ivšić” iz Orahovice i Srednja škola Bartola Kašića iz Grubišnog Polja, ali i Općina Pitomača i tvrtka Spider grupa iz Pitomače, kao poveznica s realnim sektorom, poduzetnicima te obrtima i OPG-ovima.

Važna komponenta projekta bio je razvoj i provedba partnerstva strukovnih škola s poduzećima koja su omogućila nastavnicima strukovnih predmeta pristup suvremenim tehnologijama i najnovijim dostignućima u industriji. Nova partnerstva omogućit će i učenicima raznovrsniju praksu u većem broju tvrtki.

Tijekom projekta nastavnici su prošli stručna usavršavanja te će primijeniti stečena znanja na krajnjim korisnicima, učenicima strukovnih škola kojima će se omogućiti suvremena i usmjerena nastava.

Projekt „Eko-bilje“ financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. u okviru natječaja „Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II“.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje