Ruralni razvoj

Nove isplate malim poljoprivrednicima - svima po 56.915 kuna

EU fondovi
Mehanizacija Fotografija: Pixabay
Branku Maračiću iz Punta, Vladimiru Bencetiću iz Jastrebarskog, OPG-u Mladenka Palinić iz Muća, OPG-u Dušan Čović iz Trilja i OPG-u Aleksandar Potkonjak iz Vrbovskog isplaćeno je po 56.915,25 kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnome razvoju isplatila je prvu ratu korisnicima potpore unutar mjere 6 Programa ruralnoga razvoja - Razvoj poljoprivrednih gospodarstva i poslovanja, operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava".

Branku Maračiću iz Punta, Vladimiru Bencetiću iz Jastrebarskog, OPG-u Mladenka Palinić iz Muća, OPG-u Dušan Čović iz Trilja i OPG-u Aleksandar Potkonjak iz Vrbovskog isplaćeno je po 56.915,25 kuna, a pregled dosad odobrenih i isplaćenih iznosa i popis korisnika možete pogledati OVDJE

Podsjetimo, potpora predviđena prvim natječajem za operaciju 6.3.1. iznosi ukupno 16.860.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, što omogućava financiranje svih projekata malih poljoprivrednika koji su ispunili kriterije Pravilnika i Natječaja.

Svakome poljoprivredniku odobrava se fiksna potpora u iznosu 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, odnosno - financira im se 100 % ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Ovu potporu mali poljoprivrednici mogu iskoristiti za kupnju domaćih životinja, bilja, sjemena i sadnoga materijala, kupnju zemljišta, mehanizacije i opreme te kupnju, građenje ili opremanje objekata u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje ili prerade. U okviru ove operacije mogu se podizati novi nasadi, poboljšati kvaliteta poljoprivrednoga zemljišta te izgraditi objekti za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

Svi projekti malih poljoprivrednika, koje je odobrila Agencija za plaćanja, mogu biti isplaćeni u 2 rate - 50 % potpore korisnici mogu zatražiti odmah nakon Odluke o dodjeli sredstava, a preostalih 50 % nakon provedenih aktivnosti iz poslovnoga plana. Potpora unutar podmjere 6.3 može se dodijeliti samo jednom tijekom programskoga razdoblja 2014.-2020. po jednome malom poljoprivrednom gospodarstvu. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje