Ruralni razvoj

Nove isplate malim poljoprivrednicima u sklopu operacije 6.3.1

EU fondovi
Farma kokoši Fotografija: Thinkstock
Potpora predviđena prvim natječajem za operaciju 6.3.1. iznosi ukupno 16.860.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, što omogućava financiranje svih projekata malih poljoprivrednika, koji su ispunili kriterije Pravilnika i Natječaja. Svakome poljoprivredniku odobrava se fiksna potpora u iznosu 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti – odnosno financira im se 100 % ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je prvu ratu korisnicima potpore unutar mjere 6 Programa ruralnog razvoja – Razvoj poljoprivrednih gospodarstva i poslovanja, operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava".

Tako je Neli Čirjak iz Zagreba, Željku Kapelcu iz Našica, TKL grupi d.o.o. iz Kaštela, Ekspanziji d.o.o. iz Zagorskih Sela, Vlahu Komparaku iz Korčule, Igoru Ivaniću iz Kutine, Siniši Juragi iz Šibenika, Gordanu Musulinu iz  Ploča, Vladi Kuzmanu iz Marije Bistrice, Radojki Pereković iz Slatine, Lacku Benkoviću iz Zlatara, Jadranki Ožeg iz Đulovca, Vladimiru Havaiću iz Maloga Bukovca, Zdravku Opat iz Orahovice, OPG-u Marija Kobaš iz Slavonskoga Šamca, OPG-u Damir Tomašić iz Drnja, OPG-u Krunoslav Đurišević iz Pitomače i OPG-u Davorin Hačić iz Zagreba isplaćeno po 56.915,25 kn, a OPG-u Ivan Perica iz Promina i OPG-u Petar Marinović iz Blata po 56.862,75 kn.


Pregled dosad odobrenih i isplaćenih potpora i nazive korisnika možete pogledati OVDJE.

Potpora predviđena prvim natječajem za operaciju 6.3.1. iznosi ukupno 16.860.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, što omogućava financiranje svih projekata malih poljoprivrednika, koji su ispunili kriterije Pravilnika i Natječaja. Svakome poljoprivredniku odobrava se fiksna potpora u iznosu od 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti – odnosno financira im se 100 % ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Ovu potporu mali poljoprivrednici mogu iskoristiti za kupnju domaćih životinja, bilja, sjemena i sadnoga materijala, kupnju zemljišta, mehanizacije i opreme te kupnju, građenje ili opremanje objekata za obavljanje poljoprivredne proizvodnje ili prerade. U okviru ove operacije mogu se podizati novi nasadi, poboljšati kvaliteta poljoprivrednoga zemljišta te izgraditi objekti za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

Svi projekti malih poljoprivrednika, koje je odobrila Agencija za plaćanja, mogu biti isplaćeni u 2 rate - 50 % potpore korisnici mogu zatražiti odmah nakon Odluke o dodjeli sredstava, a preostalih 50 % nakon provedenih aktivnosti iz poslovnoga plana. Potpora unutar podmjere 6.3 može se dodijeliti samo jednom tijekom programskog razdoblja 2014.-2020. po jednome malom poljoprivrednom gospodarstvu.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje