Ruralni razvoj

Objavljen drugi natječaj Potpore za osnivanje operativnih skupina

EU fondovi
Fotografija:
Rok za prijavu na drugi natječaj iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) je od 13. srpnja u 12 sati do 15. rujna u 12 sati, javlja APPRRR.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je u srijedu drugi Natječaj iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) za provedbu za provedbu Podmjere 16.1. „Potpora za osnivanje i rad operativnih skupina Europskog partnerstva za inovacije (EIP) za poljoprivrednu produktivnost i održivost“ – provedba tipa operacije 16.1.1. „Potpora za osnivanje operativnih skupina“.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za osnivanje operativnih skupina koje će realizirati projektne ideje kroz projekte u sklopu tipa operacije 16.1.2 „Operativne skupine“, a korisnici su operativne skupine koju čine najmanje dva partnera. Partneri operativne skupine mogu biti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, proizvođačke organizacije u poljoprivrednom i prehrambeno-prerađivačkom sektoru te fizičke i pravne osobe koje se bave djelatnostima u okviru tema navedenih u točki 24. Priloga 1 ovoga Natječaja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju je 1.000.000,00 HRK, a intenzitet javne potpore iznosi 100%. Visina javne potpore iznosi 5.000 EUR,  u protuvrijednosti u kunama.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 12:00 sati 13. srpnja 2020. do 12:00 sati 15. rujna 2020. godine. Detaljnije pogledajte ovdje.