PROGRAM RURALNOG RAZVOJA

Počela izgradnja gradske tržnice u Pleternici

EU fondovi
Fotografija:
U Pleternici je započela izgradnja gradske tržnice, projekta vrijednog 7,4 milijuna kuna. Svečanom obilježavanju početka radova pristustvovale su ravnateljica Agencije plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić

U četvrtak je svečano obilježen početak izgradnje gradske tržnice u Pleternici, projekta odobrenog i financiranog sredstvima iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., u okviru tipa operacije 7.4.1. Ulaganje u pokretanje poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme i kulture aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Kako je objavila Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, iznos potpore ovog, za poljoprivrednike i stanovnike grada Pleternice vrlo značajnog projekta, je 7,4 milijuna kuna, dok ukupna vrijednost projekta iznosi devet milijuna kuna.

Početku radova prisustvovale su ravnateljica Agencije plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić u nazočnosti ostalih uzvanika.

Projektom se planira i uređenje kolnih, parkirnih i zelenih površina oko građevine te stvaranje novih radnih mjesta.

Na području Požeško-slavonske županije u proteklom periodu isplaćeno je više od milijardu kuna za razne potpore iz sektora poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, dok je za sam grad Pleternicu ugovoreno i odobreno više od 127 milijuna kuna potpora.