Javni poziv

Posebne mjere pomoći za sektor stočarstva

EU fondovi
Ovce, stočarstvo Fotografija: Pixabay
Upravni odjel za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske župnaije objavio je 14. travnja 2016. Javni poziv za provedbu Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Splitsko-dalmatinske županije za Mjeru 3. Posebne mjere pomoći za sektor stočarstva - podmjera A) Obnavljanje stočnog fonda u 2016. godini i podmjera D) Racionalizacija troškova u stočarstvu nastalih uslijed nepredvidivih gubitaka u uzgoju i proizvodnji u 2016. godini

Poziv je namijenjen fizičkim i pravnim osobama vlasnicima odnosno korisnicima poljoprivrednog zemljišta koje se bave uzgojem stoke i poljoprivrednom proizvodnjom s prebivalištem odnosno sjedištem i ulaganjem  na području Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ).  

Korisnici programa jesu poljoprivredni proizvođači koji su upisani u Upisnik i imaju uvedene poljoprivredne površine u ARKOD sustav te imaju prebivalište odnosno sjedište kao i uzgoj stoke i poljoprivrednu proizvodnju na području Splitsko-dalmatinske županije, nemaju dugovanja(nositelj/članovi) prema proračunu Splitsko-dalmatinske županije po osnovi kreditiranja iz Fonda za razvitak poljoprivrede i agroturizma u SDŽ i nemaju dospjelih dugovanja po osnovi  poreznih obveza.

Potpora za Mjeru 3. Podmjeru A) Obnavljanje stočnog fonda odobrit će se onom poljoprivrednom uzgajivaču stoke i prerađivaču proizvoda istih koji ima potrebnu dokumentaciju o izvršenim poslovima, provedenim  u tekućoj financijskoj godini. 

Rok za podnošenje zahtjeva je 60  dana  od dana objave Javnog poziva na službenim internetskim stranicama Splitsko-dalmatinske županije. 

Javni poziv i pripadajuće dokumente možete vidjeti na njihovoj web stranici.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje