359 milijuna kuna

Povećanje sredstava za četiri natječaja iz Programa ruralnog razvoja

EU fondovi
Fotografija:
natječaji su vrijedni oko 359 milijuna kuna, javlja APPRRR

Zbog velike zainteresiranosti poljoprivrednika te velikog broja prijavljenih kvalitetnih projekata Ministarstvo poljoprivrede donijelo je odluku o povećanju sredstava za provedbu sljedećih natječaja:

Tip operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ od 4. svibnja 2020. godine za 50 milijuna kuna.

Tip operacije 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” od 28. travnja 2020. godine, također za 50 milijuna kuna. 

Tip operacije 4.2.1 „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ od 14. veljače 2020. godine za korisnike u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća za dodatnih 60 milijuna kuna teza korisnike u rangu velikih poduzeća za dodatnih 114 milijuna kuna, pri čemu je ukupan iznos sredstava za korisnike početnike u rangu velikih poduzeća od 12 milijuna kuna realociran na korisnike u rangu velikih poduzeća.

Tip operacije 4.1.3 „Korištenje obnovljivih izvora energije“ od 2. prosinca 2019. godine za 85 milijuna kuna.
Vezano za povećanje sredstava na navedenim natječajima Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 3. ožujka 2021. godine:

Treću izmjenu Natječaja za provedbu podmjere 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ – provedba tipa operacije 6.2.1 „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“. 

Treću izmjenu Natječaja za provedbu podmjere 6.4. „Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti“- provedba tipa operacije 6.4.1 „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“.

Petu Izmjenu Natječaja za provedbu podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ – provedba tipa operacije 4.2.1 „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“

Treću izmjene Natječaja za provedbu podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ – provedba tipa operacije 4.1.3 „Korištenje obnovljivih izvora energije“.