Olakšavanje poslovanja

Proizvođačkim organizacijama isplaćeno 1,79 milijuna kuna za početak poslovanja

EU fondovi
Poslovanje Fotografija: Pixabay
Proizvođačkim organizacijama koje je Ministarstvo poljoprivrede priznalo i odobrilo njihov poslovni plan dodjeljuje se potpora za pokrivanje troškova plaća administrativnog osoblja, režija, najma prostora, nabave uredske opreme i troškova za pravne usluge i upravne postupke

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je ukupno 1.792.850,00 kuna trima proizvođačkim organizacijama: 

  • Udruga mljekara "Drava-Sava" - 635.650,00 kn    
  • PZ upocentar- simentalac - 407.200,00 kn
  • PZ GOMOLAVA JABUKA - 750.000,00 kn

Ova potpora ima za cilj olakšati početak poslovanja proizvođačkim organizacijama u periodu od pet godina kako bi dostigle standarde Europske unije i postale konkurentne na njezinu tržištu. Potpora za početak rada proizvođačke organizacije može iznositi do najviše 750.000 kuna u prvoj godini provedbe poslovnog plana.

Pravilnikom o priznavanju i potporama za početak rada proizvođačkih organizacija (NN 81/15, 97/15, 100/15, 101/15 i 124/15) definiraju se potpore koje mogu dobiti proizvođačke organizacije, čime se olakšava osnivanje, pokretanje i rad proizvođačkih organizacija. Pravilnikom su uređeni minimalni kriteriji za priznavanje proizvođačkih organizacija i dodjelu državne potpore za početak rada proizvođačkih organizacija. Proizvođačkim organizacijama koje je Ministarstvo poljoprivrede priznalo i odobrilo njihov poslovni plan dodjeljuje se potpora za pokrivanje troškova plaća administrativnog osoblja, režija, najma prostora, nabave uredske opreme i troškova za pravne usluge i upravne postupke.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje