NA 550 HA

Pušten u pogon sustav navodnjavanja Blata-Cerna

EU fondovi
Fotografija:
Sustav navodnjavanja Blata-Cerna vrijedan je 35 milijuna kuna, a koristit će ga 17 korisnika, što pokriva preko 80% poljoprivrednih površina u njegovom obuhvatu

U Vukovarsko-srijemskoj županiji pušten je u pogon sustav navodnjavanja Blata-Cerna, u nazočnosti ministrice poljoprivrede Marije Vučković te ravnateljice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilde Copić.

Ovaj projekt vrijedan gotovo 35 milijuna kuna financira se sredstvima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., kroz tip operacije 4.3.1. „Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja“.

Sustav navodnjavanja Blata-Cerna proteže se na neto površini od 550 ha te su potpisani predugovori s 17 budućih korisnika sustava, što pokriva preko 80% poljoprivrednih površina u njegovom obuhvatu. Do sada su za izgradnju sustava navodnjavanja osigurana i ugovorena sredstva u vrijednosti od gotovo 700 milijuna kuna za 17 projekata sustava navodnjavanja koja su u provedi u Hrvatskoj.