Vukovar

Radionica o mogućnostima mjere M07

EU fondovi
Selo Fotografija: Thinkstock
U četvrtak, 17. studenog 2016. godine u Vukovaru, u kongresnoj dvorani Bauer hotela Lav, od 09,00 do 14,00 sati održati će se radionica o predstavljanju mjere M07 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Tipovi operacija u okviru mjere M07 potaknuti će razvoj ruralnog gospodarstva i pomoći u izazovima koji su specifični u ruralnim sredinama kao što su gospodarski, zemljopisni i demografski uvjeti koji se odnose na udaljenost, smanjenje stanovništva, starenje, društvenu izolaciju i tržišnu strukturu koje mogu utjecati na živote ljudi.

Udaljenosti od gospodarskih središta i usluga s ograničenim lokalnim sadržajima stvaraju dodatne izazove, a ulaganja putem ove mjere imaju za cilj ublažiti neke od tih poteškoća osobito nedostatak pristupa uslugama i infrastrukturi, kao što su ulaganja u ceste, pristup sustavu vodoopskrbe i odvodnje javne prostore, razvoj kulturnih, sportskih sadržaja i sadržaja za slobodno vrijeme.

Mjera M07 doprinosi Prioritetu 6: Promicanje društvene uključenosti, smanjenje siromaštva te gospodarski razvoj u ruralnim područjima te žarišnom području 6B: Poticanje lokalnog razvoja u ruralnim područjima. 

Ulaganja koja potiču rast i promicanje ekološke, društveno-gospodarske održivosti ruralnih područja u skladu s lokalnim planovima razvoja / strategijama bit će usmjerena u okviru ovog prioriteta kako bi se postiglo gospodarskog oživljavanje ruralnih područja i promicali rast i razvoj novih radnih mjesta.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje