INFORMIRANJE JAVNOSTI

U Drnišu održani Regionalni dani EU fondova

EU fondovi
Fotografija:
Informativno-edukativne radionice 'Regionalni dani EU fondova' bit će održane u tridesetak hrvatskih gradova, a cilj je upoznavanje šire javnosti o mogućnostima financiranja projekata putem EU fondova

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 26. veljače 2020. u Drnišu je održano informativno – edukativno događanje pod nazivom “Regionalni dani EU fondova”. Riječ je o projektu kojem je glavni cilj upoznavanje šire javnosti o mogućnostima financiranja projekata putem EU fondova i pružanja smjernica zainteresiranim pojedincima o tome gdje mogu pronaći potrebne informacije i osnovno znanje, a kako bi ih se ohrabrilo da prijave svoje projektne ideje i iskoriste sredstva koja su na raspolaganju.

Radionice će biti održane u tridesetak hrvatskih gradova i odlična su prilika korisnicima da razmijene iskustva i međusobno se povežu. Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Događanje u Drnišu su pozdravnim govorima otvorili gradonačelnik Drniša Josip Begonja i pomoćnica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tajana Huzak.

Po završetku uvodnih govora započela je panel rasprava „Razvoj Drniša kroz fondove Europske unije“, na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Drniša Josip Begonja, nositelj OPG-a Sučić Josip Josip Sučić, ravnateljica Regionalne razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur, nositelj OPG-a Miljak Marin Miljak i konzultantica u području upravljanja projektima i predavačica u Algebri Aleksandra Janjić.

Po završetku panel rasprave, dodijelila su se uvjerenja o osposobljavanju za program voditelja izrade i provedbe EU projekata, projekta Osposobljavanjem do zaposlenja. Zatim su uslijedila stručna predavanja pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja", na kojima su predstavnici HAMAG-BICRO-a predstavili aktualne i buduće natječaje. Pregled otvorenih i planiranih natječaja za poduzetnike predstavila je Marijana Ćutuk, Ključne točke i najčešće pogreške u provedbi projekata prezentirala je Ina Despotić, a Sanja Malec predstavila je Zajmove i jamstva za ruralni razvoj.

Mira Krneta iz HBOR-a predstavila je Investicijske kredite za ruralni razvoj, a Matilda Copić iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prezentirala je Mogućnosti financiranja iz EU fondova.

Po završetku stručnih predavanja, održala se edukacija "Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj", na kojoj je Goran Zečić iz Core Consultinga predstavio aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznao posjetitelje s procesom prijave putem AGRONET aplikacije.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

O događaju je izvijestio Lokalni.hr.

Prijaviti se možete ovdje.