Mjere ruralnog razvoja

U GOSPIĆU ODRŽANA RADIONICA: Mjere ruralnog razvoja prihvatljive za krško područje i poljoprivrednike s krša

EU fondovi
Screenshot: Prezentacija "Mjere ruralnog razvoja prihvatljive za krško područje i poljoprivrednike s krša" u izradi Projekt Krš Fotografija: MICRO projekt d.o.o.
Jučer je u Gospiću održana radionica o mjerama ruralnog razvoja prihvatljivima za krško područje i poljoprivrednike s krša. Svrha radionice bila je približiti otvorene i najavljene mjere svim poljoprivrednicima koji se žele bolje upoznati s mogućnostima sufinanciranja vlastitog poslovanja.

Velika posjećenost radionice pokazala je snažan interes ljudi s područja Like za ulaganjima i razvijanjem vlastitih gospodarstava.

Radionicu su organizirali Udruga uzgajivača buše, Projekt Krš (inicijativa za unaprjeđenje krškog područja), MICRO projekt d.o.o. (konzultantska tvrtka s naglaskom na inovacije i ruralni razvoj) i Rural Direct (promotivni hub za proizvođače s ruralnih prostora).

Svi poljoprivrednici koji su razmišljali o pokretanju novih dopunskih djelatnosti, unapređenju proizvodnje, izgradnji/rekonstrukciji objekata za preradu, nabavci mehanizacije strojeva i opreme, linija, skladišta, gospodarskih vozila uz pomoć konzultanata iz tvrtke MICRO projekt d.o.o. su usmjereni na odgovarajuću mjeru te su informirani o mogućnostima pokrivanja troškova uz intenzitet potpora od 40 do 100 %.

TEME RADIONICE:

  • MJERA 4.2.1. za povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednih proizvoda

  • MJERA 6.2.1. za ulaganje u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim

  • MJERA 6.4.1. za ulaganje u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima

  • MJERA 4.4.1. za neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša

  • MJERA 4.1.1. za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava

Lička buša

Radionici je prisustvovalo preko četrdeset poljoprivrednih proizvođača od kojih se većina bavila uzgojem buše, ali su pitanja vezana za mjere dolazila i od strane zainteresiranih pčelara, voćara i uzgajivača konja.

Konzultacije sa zainteresiranim polaznicima su se nastavile i nakon održane radionice, a svi koji su bili spriječeni posjetiti radionicu, a željeli bi se također besplatno informirati o mogućnostima sufinanciranja vlastitog poslovanja još uvijek se mogu javiti konzultantima iz tvrtke MICRO projekt d.o.o. na: 091 352 90 70 ili na info@projektkrs.com

Cijelu prezentaciju možete pregledati na sljedećem linku: LINK