ZAVRŠNA KONFERENCIJA

U Poduzetničkoj zoni u Opuzenu gradi se Centar za poljoprivredu

EU fondovi
Fotografija:
Centar za poljoprivredu, koji se gradi u sklopu Poduzetničke zone u Opuzenu, bit će obogaćen sadržajima koji se planiraju realizirati kroz niz programa i projekata, a bit će vezani za razvoj poljoprivrede u ovim krajevima

Konferencija zatvaranja projekta „Izgradnja II. faze komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni u Opuzenu“ održana je 02. rujna 2020. godine u Gradskoj vijećnici u Opuzenu.

Konferenciju je pozdravnim govorom otvorio gradonačelnik Grada Opuzena, Ivo Mihaljević, a nakon toga su se sudionicima obratili zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije, gđa. Žaklina Marević, pomoćnik ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, gosp. Mislav Sovulj te Nikolina Mrdalj, Voditeljica projekta.

Na konferenciji su sudjelovali i voditelj Službe, gosp. Zvonimir Marić (SAFU), direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, gđa. Melanija Milić te predstavnici poduzetnika koji su kupili građevinske parcele u Poduzetničkoj zoni, predstavnici Neretvanskog sliva d.o.o., izvoditelja radova i predstavnici stručnog nadzora Geoproming d.o.o.

Nakon što je 28. kolovoza 2020. godine uspješno proveden tehnički pregled te ishođena uporabna dozvola na samoj završnoj konferenciji predstavljene su projektne aktivnosti i rezultati projekta te slijedi podnošenje završnog izvješća o provedbi projekta.

"U prostoru Poduzetničke zone u Opuzenu Županija je vlasnik parcele, na kojoj ćemo izgraditi Centar za poljoprivredu, obogaćen sadržajima koje planiramo realizirati kroz niz programa i projekta, a koji će biti vezani za razvoj poljoprivrede u ovim krajevima, jer poljoprivreda je druga gospodarska grana u našoj županiji, a Neretvanska dolina je veliki poljoprivredni kraj. Još jednom sve pohvale vodstvu grada Opuzena koji je ovim projektom izgradnje komunalne infrastrukture, osigurao mladim poduzetnicima temelje za razvoj gospodarstva", rekla je ovom prilikom zamjenica Marević, a prenosi Dubrovnik press.

Izgradnja II. faze komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni u Opuzenu sufinancira se sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, sukladno Operativnom programu konkurentnost i kohezija, a slijedom prijave na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ – KK.03.1.2.03.