Irski poljoprivredno-prehrambeni sektor

Više od 6 milijuna eura za istraživanja i inovacijske projekte

EU fondovi
Istraživanja Fotografija: Pixabay
Financiranje je dio EU-ova projekta Horizon 2020, koji promiče ekonomski rast i stvaranje radnih mjesta

Poljoprivredni istraživači s akademija i tvrtki u Irskoj dobili su 6,32 milijuna eura iz EU projekta za financiranje istraživanja i inovacijske programe Horizon 2020. EU je proglasio kako će financiranje uskoro postati dostupno za programe u poljoprivredi, hrani, ruralnoj ekonomiji, na moru i na unutarnjim vodama, kao dio programa.

Glavni cilj Horizona 2020 je promicanje Europe kao lidera u područjima znanstvenih otkrića i jačanja inovacija radi razvoja novih projekata. Program je EU-ov najveći istraživački i inovacijski program te će se putemm njega financirati projekti od 2014. do 2020. godine, u ukupnom iznosu od skoro 80 milijuna eura.

Ministar poljoprivrede, hrane i mora Michael Creed pozdravlja ovu najavu i čestita svim irskim sudionicima u projektu. Irska nastavlja rast postavljenih ciljeva u ovome dijelu Horizona 2020., za sredstva se natječe s najboljim istraživačima i najinovativnijim tvrtkama u EU-u.  

Odjel za istraživanje i codex ministra Creeda radi s Enterprise Irelandom i ostalim sličnim organizacijama na pronalasku prikladnih irskih projekata i podupiranju onih koji su uključeni.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje