IPA

Zatvoren IPA Twinning projekt vrijedan 1,7 milijuna eura

EU fondovi
Administracija Fotografija: Pixabay
Jučer je svečano zatvoren IPA 2011 Twinning projekt „Priprema hrvatske Agencije za plaćanja za provedbu Zajedničke poljoprivredne politike i Zajedničke ribarstvene politike za razdoblje nakon 2013. godine”

Cilj ovog projekta bio je jačanje unutarnjih kapaciteta APPRRR i dosezanje spremnosti za neprekinuto poslovanje u administriranju svih vrsta potpore u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u skladu s EU regulativom u novom programskom razdoblju 2014. - 2020.  

Projekt su proveli talijansko Ministarstvo poljoprivrede, hrane i šumarske politike (MPAAF) i talijanska Agencija za poljoprivredu i nacionalnog tijela za koordinaciju Agencija za plaćanja Italije (AGEA) i poljska Agencija za restrukturiranje i modernizaciju poljoprivrede (ARMA). Projekt se provodio 26 mjeseci. Vrijednost projekta je 1.700.000,00 EUR ( 95% iz EU proračuna, a 5% RH proračuna). 

Korisnik projekta bila je APPRRR i Ministarstvo poljoprivrede (Uprava za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju), uz sudjelovanje djelatnika Hrvatske poljoprivredne agencije i Savjetodavne službe. 

Na svečanosti zatvaranja projekta sudionicima se obratio dr.sc. Mario Njavro, pomoćnik ministra poljoprivrede, Adriano Chiodi Cianfarani, veleposlanik Republike Italije u Hrvatskoj i Grzegorz Gawin, savjetnik veleposlanika Republike Poljske u Hrvatskoj.  

Rezultate projekta predstavio je Francesco Martinelli, voditelj projekta države članice - Agencije za plaćanja u poljoprivredi i nacionalnog tijela za koordinaciju akreditiranih agencija za plaćanja Italije i Valter Miceli, dugoročni savjetnik za Twinning. Program svečanosti moderirao je voditelj projekta s hrvatske strane Ivan Macanić, v.d. ravnatelja APPRRR.   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje