DRŽAVNA JAMSTVA

Komisija odobrila 100 milijuna eura pomoći talijanskoj poljoprivredi

Globalno selo
Fotografija:
Europska komisija odobrila je Italiji 100 milijuna eura kroz državna jamstva kako bi se malim i srednjim poduzećima u poljoprivredi osigurala likvidnost i nastavak aktivnosti

Europska komisija odobrila je 100 milijuna eura pomoći Italiji kako bi podržala mala i srednja poduzeća u poljoprivredi, šumarstvu, ribarstvu i akvakulturi, objavljeno je na službenim stranicama Komisije.

"Ovih 100 milijuna eura će omogućiti Italiji da kroz državna jamstva podržati mala i srednja poduzeća u njihovoj aktivnosti u sektorima poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i akvakulture, koji trenutno trpe teškoće zbog pandemije koronavirusa. Plan će tim poduzećima pomoći pokriti neposredne potrebe osiguranja likvidnosti i podržati ih u nastavku aktivnosti za vrijeme i nakon zaraze koronavirusa. Uspostavljanje nužnih nacionalnih mjera potpore na vrijeme, koordinirano i učinkovito, u skladu s pravilima EU, od vrhovne je važnosti u ova vremena izazova", izjavila je izvršna potpredsjednica Europske komisije Margrethe Vestager. 

Prema planu, potpore će biti dodijeljene preko državnog fonda ISMEA kroz financijske institucije u obliku državnih jamstava na ulaganja i gotovinske zajmove te kroz izravne potpore u obliku ukidanja naknada na jamstva. 

Više o planu pomoći talijanskim poljoprivrednicima pročitajte na službenim stranicama Europske komisije