Poslovanje

Oštar pad godišnje neto dobiti francuskog proizvođača žestokih pića Cointreaua

Globalno selo
Boce s alkoholnim pićima Fotografija: Pixabay
rancuski proizvođač žestokih pića grupa Remy Cointreau izvijestio je o znatno manjoj neto dobiti u poslovnoj godini 2017/2018. zbog visoke usporedive osnovice u prošloj godini dok im je operativnu dobit podigla snažna potražnja u Kini, Singapuru i Japanu.

Francuski proizvođač žestokih pića grupa Remy Cointreau izvijestio je o znatno manjoj neto dobiti u poslovnoj godini 2017/2018. zbog visoke usporedive osnovice u prošloj godini dok im je operativnu dobit podigla snažna potražnja u Kini, Singapuru i Japanu.

U financijskoj godini koja je završila u ožujku grupa koja od 1849. proizvodi poznati narančasti liker zabilježila je 22,1 posto nižu neto dobit, od 148,2 milijuna eura.

Niži iznos dobiti rezultat je visoke usporedive osnovice u prošloj godini kada je njihov rezultat podupro jednokratni prihod od 65 milijuna eura povezan sa zajedničkim projektom za proizvodnju voćnog likera Passoa passion.

Operativna dobit porasla im je u netom završenoj poslovnoj godini 4,7 posto, na 236,8 milijuna eura.

Odjel koji proizvodi konjak Remy Martin zabilježio je skok operativne dobiti za 10,4 posto, što u kompaniji objašnjavaju "sjajnim rezultatima u regiji Azije i Pacifika", uglavnom u Kini, Singapuru i Japanu.

U odjelu likera i žestokih pića operativna dobit potonula je 25,5 posto, dijelom zbog izdvajanja rezultata Passoae.

Prihodi na razini grupe povećani su 2,9 posto, na 1,13 milijardi eura.

Godišnja prilagođena operativna marža iznosila je 21 posto i grupa je poboljšala njezinu procjenu u tekućoj financijskoj godini.

"Nakona snažnog poboljšanja profitabilnosti u 2017/18 ... grupa Remy Cointreau izmijenila je zacrtane ciljeve i sada očekuje povećanje tekuće operativne marže tijekom trogodišnjeg razdoblja koje završava u ožujku 2020.", koja bi se prema priopćenju trebala kumulativno povećati za 2,4 do 3,0 boda, s prethodno procijenjenih 0,8 do 1,8 bodova.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje