SPOT ZA KINESKO TRŽIŠTE

'Poljoprivreda duž Puta svile: Okus Hrvatske'

Globalno selo
Fotografija:
Kineski centar za poljoprivredni film i televiziju snimio je promotivni video o Hrvatskoj pod nazivom "Poljoprivreda duž Puta svile: Okus Hrvatske", koji je nedavno emitiran u Kini

Kinesko veleposlanstvo u Zagrebu priopćilo je 2. rujna kako je nedavno na kineskom NTV.cn emitiran promotivni video o Hrvatskoj, koji je u studenome prošle godine snimio Kineski centar za poljoprivredni film i televiziju.

Nakon što je prošle godine kineski premijer Li Kequiang posjetio Hrvatsku i sudjelovao na 8. Summitu Kine i Srednje i Istočne Europe, tim Kineskog centra za poljoprivredni film i televiziju posjetio je Zagreb, Krk, Zadar i Drniš, gdje je snimao materijale za promotivni spot.

U spotu se prikazuje smilje, vino, pršut, riba i drugi visokokvalitetni hrvatski poljoprivredni proizvodi, uz snimke prirodnog krajolika i tradicijskih običaja.  

Tijekom boravka snimateljske ekipe u Hrvatskoj, kineska veleposlanica Xu Erwen sastala se s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, a na sastanku su temeljito razmotrene mogućnosti suradnje na području poljoprivrede. 

"Kinesko-hrvatski odnosi trenutno proživljavaju jedan od najvećih razvojnih zamaha u povijesti. Emitiranje ovog dokumentarnog filma omogućilo je kineskim potrošačima bolje razumijevanje Hrvatske i njenih visokokvalitetnih poljoprivrednih proizvoda. Veselimo se novim probojima u poljoprivrednoj suradnji između dvaju zemalja u budućnosti", poručuju iz kineskog veleposlanstva. 

Video 'Poljoprivreda duž Puta svile: Okus Hrvatske' možete pogledati ovdje ili preuzeti ovdje