Facebook inicijativa

Sela i općine na stranici 'Mjesta srca moga'

Globalno selo
Seosko srce Fotografija: Morana Begač
Jedan od posljednjih zapisa je vrlo aktualan; o općini Davor i našem proslavljenom nogometašu Ivici Oliću, koji se ovih dana oprostio od hrvatske reprezentacije, a prve je golove zabijao upravo na tamošnjem igralištu

Naše općine, mala mjesta, sela i seoca, na tapeti u zadnje vrijeme uglavnom kao tema moguće reforme lokalne samouprave, odnedavno na društvenim mrežama pažnju plijene i svojim ljepotama, posebnostima i tradicijom. Imaju svoju Facebook stranicu “Mjesta srca moga”, koja je u nekoliko tjedana otkako je otvorena već skupila više od tisuću fanova.

To je mjesto na kojem će se do daljnjega, svakodnevno, moći čitati nove pričice o jedinstvenim, zanimljivim kutcima Lijepe naše, ali i o poznatim ljudima koji otamo potiču. Jedan od posljednjih zapisa je, recimo. i vrlo aktualan; o općini Davor i našem proslavljenom nogometašu Ivici Oliću, koji se ovih dana oprostio od hrvatske reprezentacije, a prve je golove zabijao upravo na tamošnjem igralištu. Najviše likeova, 270, dosad je, pak, skupila legenda o općini Lastovo. 

Potencijal društvenih mreža u promociji prepoznala je Udruga općina u Republici Hrvatskoj, koja se u veliku pustolovinu skretanja pozornosti na naša sela i općine upustila s Quintana komunikacijama. Cilj je Facebook inicijative „Mjesta srca moga“, osim turističke promocije, isticanje važnosti i odgovorne uloge općina, sela i malih mjesta. 

Više pročitajte na vecernji.hr.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje