VIRTUALNI SKUP

Sudjelujte na sastanku o poljoprivrednoj suradnji Hrvatske i Ukrajine

Globalno selo
Poljoprivreda Fotografija: Pixabay
U organizaciji Hrvatske poljoprivredne komore putem interneta će se raspravljati o mogućnostima suradnje dviju država, kao i o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije

Kako bi mogla izgledati poljoprivredna suradnja između Ukrajine i Hrvatske, koje su mogućnosti, a koje inovacije?

To su samo neke od tema virtualnog sastanka kojeg organizira Hrvatska poljoprivredna komora, a kojem svi zainteresirani mogu pristupiti potpuno besplatno putem poveznice: 

https://us02web.zoom.us/j/89470392129?pwd=OVFrVm14bGpKRlZBaXpmRFhXcUdxUT09

te ukucavanjem identifikacijskog broja 894 7039 2129 i lozinke 200576. 

Nakon uvodnog obraćanja predsjednika HPK Mladena Jakopovića, ukrajinskog veleposlanika u Hrvatskoj Nj.E. Dr. Sc. Vasilja Kirilića, te hrvatske veleposlanice u Ukrajini Nj. E. Anice Djamić, predviđena je rasprava o mogućnostima suradnje ukrajinskog i hratskog poljoprivrednog sektora, u kojoj će sudjelovati državni tajnik pri Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, te Taras Kačka, trgovinski predstavnik ukrajinskog Ministarstva za razvoj gospodarstva, trgovinu i poljoprivredu. 

Domaćim poljoprivrednicima sigurno će biti zanimljiva rasprava o inovacija u poljoprivrednom sektoru, od digitalizacije do obnovljivih izvora energije, gdje će ukrajinska iskustva iznijeti potpredsjednik ukrajinske Državne agencije za energetsku učinkovitost i uštedu energije Jurij Šafarenko, ravnateljica Uprave za poljoprivrednu politiku, EU i međunarodnu suradnju pri Ministarstvu poljoprivrede Anita Sever Koren, te dr. Biljana Kulišić s Instituta Hrvoje Požar. 

Svakako će najvažnije biti čuti kakve su mogućnosti plasmana hrvatskih poljoprivrednih proizvoda u Ukrajinu, zemlju s gotovo 47 milijuna stanovnika, o čemu će se povesti posebna rasprava.