Agrofešta u Kini

'Ovogodišnja žetva teško je osvojena zbog pandemije, suše, poplave i tajfuna'

Globalno selo
Fotografija:
Kineski predsjednik Xi Jinping uputio je čestitke kineskim farmerima povodom kineskog poljoprivrednog žetvenog festivala koji se obilježava 22. rujna.

Kineski predsjednik Xi Jinping je farmerima i ljudima zaposlenim u poljoprivredni i ruralnim područjima uputio čestitke uoči trećeg kineskog poljoprivrednog žetvenog festivala, koji ove godine pada u utorak 22. rujna.

Dok Kina ubire obilnu jesensku žetvu, kineski predsjednik je istakao kako je ovogodišnja žetva teško osvojena, s obzirom na pandemiju bolesti COVID-19, suše, poplave i tajfune.

"Veliki broj poljoprivrednika i dužnosnika na temeljnoj razini su nosili duh borbe protiv epidemije i organizirali pravovremene proljetne poljoprivredne radove, uz strogu provedbu mjera za kontrolu epidemije, što je pružilo snažnu podršku ukupnom održavanju stabilnosti u gospodarskom i društvenom razvoju", dodao je.

U poruci je Xi naglasio kako se vlada i partijski komiteti na svim razinama moraju pridržavati politika centralnog vodstva u radu povezanom s “Tri ruralna pitanja,” odnosno s poljoprivredom, ruralnim područjima i poljoprivrednicima, radi stvaranja atmosfere u kojoj se posvećuje pažnja poljoprivredi i ruralnim područjima i brine za dobrobit poljoprivrednika.

Kina je prvi festival za poljoprivrednike održala 2018., a svake godine pada na jesensku ravnodnevnicu – jedan od 24 solarna termina kineskog lunarno-solarnog kalendara, između 22. i 24. rujna, tijekom poljoprivredne sezone žetve u zemlji, javlja China Radio International.