EU PROJEKT

Započeo projekt uređenja rezervata Đurđevački pijesci

Globalno selo
Đurđevački pjesci Fotografija: Agrobiz Pogledajte galeriju
Ukupna vrijednost projekta iznosi 17,3 milijuna kuna , a u sklopu projekta, između ostalog, urediti će se pješačke staze, hostel, a predviđeno je postavljanje hotela za kukce te sustava za iznajmljivanje električnih bicikala.

U Đurđevcu, u utvrdi Stari grad predstavljen je projekt Održivo upravljanje prirodnom baštinom- Đurđevački pijesci. Projekt su predstavili gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te konzultantska kompanija PJR - Projekt jednako razvoj koja je vodila projekt.

Uz pomoć konzultanata kompanije Projekt jednako razvoj, Grad Đurđevac je za ovaj projekt uspješno osigurao sredstva Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 17,3 milijuna kuna, a osigurano je sufinanciranje u visini od 16,2 milijuna kuna dok udio Grada u financiranju iznosi oko 1,1 milijuna kuna.

Projektom se previđa kompletna obnova, uređenje i opremanje stare zgrade Prekršajnog suda s ciljem stvaranja glavne turističke info točke ovog dijela Podravine s budućim uredima Turističke zajednice, ugostiteljskim sadržajima te modernom, interaktivnom prezentacijom vrijedne prirodne baštine Đurđevačkih pijesaka od njihovog nastanka do prikaza bogatstva flore i faune.

Drugi segment odnosi se na izgradnju hostela na početku Park šume Borik. Riječ je o obnovi postojeće zgrade koja se nalazi u šumi Borik. Plan je pokrenuti i školu u prirodi gdje će učenici iz cijele Hrvatske imati priliku iz prve ruke upoznati posebnostima ovog geografsko-botaničkog rezervata i jedinstvenim staništem biljnog i životinjskog svijeta u Hrvatskoj.

Treći segment će obuhvatiti sam rezervat Đurđevački pijesci gdje će se dodatno urediti i označiti poučne, pješačke staze, a predviđeno je i postavljanje hotela za kukce, te automatskog sustava za iznajmljivanje električnih bicikala.

Provedbom projekta stvorit će se potrebni sadržaji i infrastruktura za razvoj turizma – obiteljskog, biciklističkog, školskog, izletničkog, ruralnog, kulturnog, manifestacijskog, zdravstvenog, ali na održiv način te se istovremeno doprinosi održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini, istaknuto je na predstavljanju projekta.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje