
Objavljeni sektorski vodiči za sprječavanje nastajanja otpada od hrane
U pripremi su i sektorski vodiči za smanjenje otpada namijenjeni pojedinačno sektorima primarne proizvodnje te prerade i proizvodnje hrane, čija se objava pl...
AgrovijestiU pripremi su i sektorski vodiči za smanjenje otpada namijenjeni pojedinačno sektorima primarne proizvodnje te prerade i proizvodnje hrane, čija se objava pl...
AgrovijestiIstraživanja pokazuju da oko 53%, a prema nekim studijama čak i 70% ukupne količine bačene hrane nastane u kućanstvima
AgrovijestiHrana koja završi na odlagalištu kao otpad, tijekom razgradnje proizvodi štetne tvari koje negativno utječu na okoliš i doprinose klimatskim promjenama, piše...
AgrovijestiOd ukupne količine bačene hrane, procjenjuje se da oko 53%, a prema nekim studijama čak i 70%, nastane u kućanstvima. Stoga je Ministarstvo poljoprivrede tij...
AgrovijestiProvedba ovog Programa rezultirat će poboljšanjem zakonodavnog okvira, izradom vodiča, uspostavom sustava sprječavanja i smanjenja nastajanja otpada od hrane...
AgrovijestiPrema procjenama FAO-a, na globalnoj se razini baci trećina proizvedene hrane godišnje (1,3 milijarde tona), što znači da u svjetskim kontejnerima i na depon...
AgrovijestiU Srbiji se godišnje, prema neslužbenim podacima, baci oko 250.000 tona hrane, rečeno je na panelu "Viškovi hrane na raskršću", na 10. "Mixer Festivalu 2019".
AgrovijestiPrema procjenama FAO-a, na globalnoj razini se baci oko 1/3 proizvedene hrane godišnje (1,2 milijarde tona), što znači da globalno u smeću završi preko 1 bil...
AgrovijestiIako mnogi potrošači bacaju mlijeko i ostale mliječne proizvode nakon što im istekne datum roka trajanja, točnije oznaka „upotrijebiti do”, činjenica je da ć...
AgrovijestiNovim zakonom Češka će ubuduće zabranjivati trgovačkim lancima da bacaju namirnice kojima uskoro ističe rok trajanja
AgrovijestiPotrošačka udruga savjetuje da limune ne čuvate u hladnjaku jer bi mogli popljesniviti zbog izloženosti vlazi. Najsvježiji će ostati izvan hladnjaka, kaže Di...
AgrovijestiU sklopu projekta, CEIP održava treninge „Srdačno, hrana“ u radnim sredinama. Cilj treninga je promijeniti svakodnevne navike potrošnje i konzumacije hrane k...
AgrovijestiWWF Adria traži osobu ili organizaciju koja će raditi u hotelima u Srbiji i Hrvatskoj
AgrovijestiKako bi u ovo blagdansko vrijeme smanjili količinu hrane koja se baca, treba slijediti naputke kako učinkovito iskoristiti hranu koja nam je na raspolaganju,...
AgrovijestiSmanjenja otpada temeljno je načelo i austrijskog zakona o zbrinjavanju otpada. Usprkos tome svake se godine u Austriji proda 4 milijarde komada pića u limen...
AgrovijestiPovrće nestandardna izgleda se prodaje po nižim cijenama, a ideja je kupce osvijestiti i upoznati da je ono jednako ukusno i nutritivno vrijedno kao i povrće...
Agrovijesti„Oko 380.000 tona hrane u Hrvatskoj završi kao otpad. Postojeći zakonodavni okvir pokazuje određene nedostatke. Treba ga pojednostavniti, riješiti pitanje od...
Agrovijesti"Ovih je dana pušten u pilot-fazu IT sustav i testirat će se na ograničenom broju posrednika i donatora u lancu doniranja hrane, što će olakšati donatorima d...
AgrovijestiHrana se baca u cijelom proizvodnom lancu – od proizvođača do potrošača – i zbog različitih razloga. Neke analize su pokazale kako najviše otpada od hrane na...
AgrovijestiNa razini Republike Hrvatske, otprilike 28% stanovništva živi u riziku od siromaštva, a prema podacima Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, procjenjuje se ...
Agrovijesti