Medo-flor

Lani smo prodali 350 tona meda

OPG tjedna
Tvrtka Medo-flor proizvodi i prodaje pčelinje proizvode. Vlasnici su sa pčelarstvom počeli 1983. godine Fotografija: Davor Puklavec/PIXSELL
Bračni par Fanuko posao je 1991. godine pokrenuo u garaži, a danas imaju sedmero zaposlenih

Med u malim i velikim teglama, vrećicama i ugostiteljskim pakiranjima na police brojnih trgovina, ljekarni, hotela i kafića stiže iz – Donjeg Dragonošca. U tom naselju na jugu Zagreba, u gradskoj četvrti Brezovica, smjestio se Medo-Flor, poduzeće za proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda. Osnovao ga je bračni par Ljubica i Antun Fanuko 1991., a danas posao vode sa sinom Ivanom i kćeri Matejom te imaju još sedmero zaposlenih.

Počeli smo u garaži, a u 25 smo se godina proširili s 30 na 850 kvadrata. Lani smo prodali 350 tona meda", govori Antun Fanuko, koji se još od 1980-ih pčelarstvom bavio iz hobija. Kada su on i supruga početkom 1990-ih ostali bez posla, a imali su dvoje male djece, teška ekonomska situacija potaknula ih je na pokretanje vlastitog biznisa. Učili su i širili se s vremenom, a do 2000. proizvodili su i vlastiti med. No, onda su otkrili da je sin Ivan alergičan na ubod pčele te su se morali okrenuti pakiranju meda.

"Otkupljujemo med iz svih dijelova Hrvatske, od malih proizvođača koji ne bi sami mogli plasirati svoje proizvode. Mi ga testiramo u skladu s najstrožim certifikatima za prehrambenu industriju te pakiramo", kaže Antun Fanuko.

Više pročitajte na vecernji.hr.

Tvrtka Medo-flor proizvodi i prodaje pčelinje proizvode. Vlasnici su sa pčelarstvom počeli 1983. godine

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje