OPG Perdijić: Kako prokrčiti put do kupca u vrijeme krize

OPG Perdijić: Kako prokrčiti put do kupca u vrijeme krize

OPG tjedna
OPG Perdijić Fotografija: Pogledajte galeriju
Omiški OPG Perdijić već dugo proizvodi i prodaje lokalcima kvalitetne pčelinje proizvode - med, pelud, matičnu mliječ.

U nastavku vam donosimo kratki intervju sa pčelarom Jure Perdijić koji se pčelarstvom bavi i više od četrdeset godina.

“Pčelarstvom se bavim od davne 1982. godine. 2009. sam otvorio svoj prvi OPG – OPG Jure Perdijić. Zatim sam ga zatvorio zbog objektivnih razloga i  2017. je otvoren OPG Marija Perdijić.”  - rekao nam je Jure Perdijić.

"Iako nisam imao poteškoća pri samom otvaranju obiteljskog gospodarstva, u svemu mi je puno pomogla Savjetodavna služba Omiš, pogotovo gospodin Žarko Kovačić."

Fotografija: OPG Perdijić

"Fokusirani smo na prodaju pčelinjih proizvoda na području općine Omiš, ali i malo šire."
Gospodin Perdijić nam napominje da su njegovi proizvodi drukčiji od drugih.

"Naime, 80% proizvodnje nam je u Dalmaciji i naši proizvodi imaju certifikate koji potvrđuju njihovu kvalitetu. Naš med ima oznaku Med hrvatskih pašnjaka, imamo Pravo na korištenje nacionalne staklenke za med hrvatskog podrijetla, a imamo i nalaz Agrokemijskog laboratorija u Križevcima. U ponudi OPG Perdijić možete pronaći razne vrste meda: med od vrijeska, livadni med, med od kadulje, med od oraha, a nudi se i pelud bušinca, ljekovita matična mliječ, kao i propolis."

Fotografija: OPG Perdijić


Na pitanje kakve je posljedice na njegovo poslovanje ostavila kriza prouzrokovana koronavirusom odgovara:

"Loše. Do pojave virusa sam imao svoj štand u centru Studenac. Šteta, jer upravo tad su med i drugi pčelinji proizvodi zbog svojih ljekovitih svojstava bili itekako potrebni lokalcima. "

Uz to što proizvodi med, gospodin Perdijić sam svojim autom dostavlja proizvode kupcima. Međutim, napominje da se pri dostavi gubi puno vremena, ali je bez obzira na poteškoće optimističan.

"Cilj u bližoj budućnosti  je održati proizvodnju i urediti prodaju tako da se maksimalno pojednostavi put do krajnjeg kupca."

Za kraj, početnicima i svima koji se bave pčelarstvom poručuje da slušaju savjete i pravila struke i poštuju starije pčelare od kojih mogu puno naučiti.

Sve proizvode OPG-a Perdijić možete pronaći na Ruralini, jedinoj platformi za umrežavanje ljubitelja ruralnog prostora.