Ulaganja

OPG Perhot kupuje još jedan jajomat i 600 kokoši nesilica

OPG tjedna
OPG Perhot Fotografija: OPG Perhot
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo već ima jedan jajomat u Zaboku

Među nekoliko korisnika poljoprivrednih potpora koji su prije nekoliko tjedana dobili potpore županije jest i Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Igor Perhot iz Svetog Križa Začretja koje ima farmu kokoši neselica, a u travnju prošle godine postavili su i prvi jajomat u našoj županiji smješten u Zaboku, piše zagorje.com.

PG je ovog puta, na temelju provedenog natječaja, dobio novac za nabavu kokoši nesilica i za kupnju novog jajomata. Perhot kaže da interesa za kupovinu jaja na jajomatu ima. ­ Imam stalne kupce koji se vraćaju po jaja. Količina prodanih komada dnevno varira od nekih stotinjak do dvjestotinjak jaja, a ljudi su kvalitetom iznimno zadovoljni – rekao je Igor dodajući da im je novčana potpora Županije iznimno bitna i korisna.

Planiraju, uz postojećih 450 kokoši, kupiti još njih šestotinjak, a u planu je i postavljanje jajomata na novoj lokaciji u našoj županiji. ­ Zasad je plan da drugi jajomat postavimo u Krapini. Obzirom da prvi jajomat nismo kupili u Hrvatskoj jer se nisu prodavali, za ovaj drugi sam kontaktirao firme koja rade automate za kavu i napitke. Jedna od njih napravila je jajomat prema meni potrebnim specifikacijama tako da smo na taj način potaknuli i domaće gospodarstvo – naglasi je Perhot koji ističe kako jajomat u Zaboku puni svaki drugi dan, a najdraže povratne informacije i pohvale su mu one koje na licu mjesta s njime podijele zadovoljni kupci.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje