Dodjela nagrada

OPG Umihana Šahdanović Zlata vrijedan

OPG tjedna
Svečanost dodjele nagrada projekta Zlata vrijedan na Ergeli Đakovo za 2016. godinu Fotografija: Boris Ščitar/PIXSELL Pogledajte galeriju
Šahdanovići se u selu podno Učke bave uzgojem krava motafonki i imaju mini siranu Zlata u kojoj proizvode skutu, svježi sir, obični i jogurt s probioticima...

Najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u Hrvatskoj ima Umihana Šahdanović iz Polja Čepić u Istarskoj općini Kršan, odlučio je žiri projekta Zlata vrijedan koji su pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede. Nagradu koja iznosi 30.000 kuna je vlasničinoj kćeri Nermini Prizrenović na svečanoj dodjeli održanoj jučer na erglei u Đakovu uručio ministar poljoprivrede Davor Romić. Šahdanovići se u selu podno Učke bave uzgojem krava motafonki i imaju mini siranu Zlata u kojoj proizvode skutu, svježi sir, obični i jogurt s probioticima, škripavac, sir s tartufima, polutvrde i tvrde sireve te ribanac.

Drugo je mjesto ovogodišnjeg izbora pripalo OPG-u Dubravko Pernjak iz Kolana na otoku Pagu. Vlasniku gospodarstva koje ima stado s 535 ovaca pasmine paška pramenka i u svojoj sirani proizvodi oko 20 tona ovčjeg sira nagradu koja iznosi 20.000 kuna uručila je predsjednica Uprave Večernjeg lista Andrea Borošić. Iz ruku v.d. ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića vlasnica farme muznih krava Emina Burek iz Dubrave pokraj Vrbovca primila je treću nagradu – 10.000 kuna.

Svečanost dodjele nagrada projekta Zlata vrijedan na Ergeli Đakovo za 2016. godinu

Čitatelji Večernjeg lista najboljim OPG-om proglasili su gospodarstvo Mislava Boića koji u Skenderovcima kod Požege uzgaja jabuke, proizvodi jabučni sok, čips od jabuka te suhe šljive. Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić njegovoj supruzi Marini uručio je nagradu - godišnju pretplatu na Večernjak.

Najboljom mladom nadom u poljoprivredi proglašeno je gospodarstvo Josipa Pintara iz Gornjeg Kosinja u Lici. Pintar uzgaja batat i lički krumpir, ima stado od 80 ovaca te devet angus goveda. Nagradu u iznosu od 10.000 kuna Josipu je uručio pomoćnik ministra poljoprivrede Mario Njavro.

Svečanost dodjele nagrada projekta Zlata vrijedan na Ergeli Đakovo za 2016. godinu

Novčane nagrade za najbolje osigurala je OTP banka koja je prepoznala važnost projekta Zlata vrijedan kojemu je bila partner. te je kao partner i financijski pokrovitelj osigurala novčane nagrade za najbolje OPG-ove.

U glazbenom dijelu jučerašnje dodjele nastupili su Ivan Zak, Garavuše, Ruža Janjiš sa bendom Babylon i Igor Delač. Program su vodili Uršula Tolj i Mario Sedmak.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje