ZLATA vrijedan 2016.

Počinje potraga Večernjaka za najboljim hrvatskim OPG-om

OPG tjedna
Prvi sastanak žirija Zlata vrijedan 2016. Fotografija: Boris Ščitar/PIXSELL
Projekt se provodi uz podršku svih hrvatskih županija i Grada Zagreba koji će nominirati najbolje poljoprivredne proizvođače

Kako bi promovirali poljoprivrednu proizvodnju i život na selu,Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede i ove godine provode projekt Zlata vrijedan – izbor za nabolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

Projekt se provodi uz podršku svih hrvatskih županija i Grada Zagreba, koji će nominirati najbolje poljoprivredne proizvođače iz svojih sredina te najbolje mlade nade, te glavnog partnera Hrvatske radiotelevizije.

Prijave do lipnja

Od svih nominiranih žiri će odabrati po jednog predstavnika iz svake županije i Grada Zagreba te ukupno tri mlade nade koji ulaze u završnicu izbora. Prijave za najbolja obiteljska poljoprivredna gospodarstva zaprimat će do početka lipnja. Nakon toga će žiri, kojim predsjeda zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, a čiji su članovi pomoćnica glavnog urednika Večernjaka Mirjana Žižić, voditelj i glavni urednik portala agrobiz.hr Miroslav Kuskunović, pomoćnik ministra poljoprivrede za upravljanje fondom EU za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju dr. sc. Mario Njavro, ravnatelj Savjetodavne službe Hrvoje Horvat, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić, predsjednik Udruge mladih poljoprivrednikaJan Marinac, urednik emisije Plodovi zemlje Vlatko Grgurić te lanjski pobjednik izboraGoran Jančo, koji u Punitovcima kod Đakova ima farmu svinja, odabrati finaliste. Priče o tim poljoprivrednim proizvođačima tijekom srpnja i kolovoza objavit ćemo na stranicama Večernjeg lista te na portalima vecernji.hr i agrobiz.hr.

Traže se i mlade nade

Čija su obiteljska poljoprivredna gospodarstva po odabiru žirija najbolja te tko su najbolji mladi poljoprivrednici, bit će poznato na završnoj svečanosti koja će se održati 2. rujna u ergeli u Đakovu. Za pobjednike su osigurane i vrijedne nagrade – prvoplasirani će dobiti30.000 kuna, drugoplasirani 20.000 kuna, a trećeplasirani 10.000 kuna, koliko će pripasti i najboljoj mladoj nadi. Nagradu će dobiti i najbolji OPG po izboru čitateljaVečernjeg lista koji će moći glasovati za svoje favorite.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje