Mjere ruralnog razvoja

Mjera 4.1.1. - Uzmite do 1 000 000 € za izgradnju skladišta krumpira

Fotografija: Pexels
Prijavite se već danas za besplatno savjetovanje.

Projekt Krš u suradnji s konzultantskom tvrtkom MICRO projekt d.o.o. poziva sve poljoprivrednike koji žele razvijati svoje gospodarstvo da pristupe mjeri 4.1.1. bez financijske naknade do trenutka odobrenja.

Rizik za poljoprivrednike ne postoji, a priprema projektne dokumentacije potpuno je besplatna.

Ovaj natječaj je izuzetna prilika da izgradite, rekonstruirate i opremite skladišne kapacitete za krumpir i postignete veće prodajne cijene.

Prijave za besplatno savjetovanje su u tijeku, a prijaviti se možete putem linka:

NATJEČAJ ZA TIP OPERACIJE 4.1.1. »Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava« - ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir

Poljoprivredna gospodarstva sa postojećom proizvodnjom krumpira mogu iskoristiti bespovratna sredstva za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje postojećih ili novih skladišnih kapaciteta za krumpir.

Visina potpore je od 5.000 do 500.000 eura, a za zajedničke projekte maksimalna potpora iznosi 1.000.000 eura.

Intenzitet potpore je 50 % a može se uvećati za dodatnih 20 % ukoliko ulaganje provodi mladi poljoprivrednik ili se ulaganje odvija u planinskom području, području sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu, te upisani u Registar poreznih obveznika po osnovi poljoprivrede najmanje godinu dana.

Prihvatljivi troškovi su:

Građenje ili rekonstrukcija objekata za skladištenje i/ili dugoročno čuvanje krumpira, uključujući električnu/kanalizacijsku mrežu, gromobransku instalaciju, mreže putova unutar gospodarstva, prostora za čišćenje, sušenje, prostora za sortiranje, kalibriranje, prostora za pakiranje.

Nabavka opreme za prijem krumpira, boks palete, oprema i uređaji za grijanje/hlađenje, oprema i uređaji za zaplinjavanje, oprema i uređaji za provjetravanje, agregati za proizvodnju el. Energije, oprema i strojevi za transport unutar kruga objekta.

Potpune uvjete za prijavu možete i sami detaljno proučiti, ali za Vas to može napraviti specijalizirani tim ljudi koji ovo sve ima u malom prstu. Nećete se trebati brinuti da će Vam negdje promaknuti tekst u zagradama ili nešto što je napisano „sitnim slovima“.

Rok za podnošenje zahtjeva od 24.08.2020. do 23.10.2020. godine.

Izradu dokumentacije povjerite timu tvrtke MICRO projekt d.o.o. koji je u prethodne tri godine uspješno pripremio i proveo više od 130 projekata ruralnog razvoja.

Prijavite se ovdje već danas da Vas besplatno savjetujemo i da na vrijeme podnesete zahtjev za dodjelu financijskih sredstava.

Za sva pitanja možete me osobno kontaktirati na telefon 0913529070 ili na e-mail: info@projektkrs.com.
 

Konzultant Ante Plazonić, ing. mag. agr.