Drugačiji kanal prodaje za poljoprivrednike

U Zagrebu otvorena prva GoGreen tržnica

Otvorena prva GoGreen tržnica u Zagrebu Fotografija: Davor Višnjić/PIXSELL Pogledajte galeriju
U zagrebačkom naselju Siget u petak je otvorena prva hrvatska pametna GoGreen tržnica, gdje na 800 četvornih metara domaći mali proizvođači prodaju svoje proizvode po strogo kontroliranim uvjetima, izvijestili su iz M SAN grupacije.

Tržnice u Hrvatskoj imaju dugu tradiciju, one nisu samo mjesto nabave namirnica, one su i poželjna turistička destinacija, zaštićena nematerijalna kulturna baština, a sada postaju i mjesto primjene održivih tehnologija, navodi se u priopćenju.

Razvoj tržnica, kako se ističe, od iznimne je važnosti za razvoj i opstanak malih proizvođača koji čine temelj održivosti ruralnih područja.

Uključeno oko 700 malih proizvođača

Otvorena prva GoGreen tržnica u Zagrebu
Pema riječima voditelja projekta Alana Slapara, do sada je u GoGreen mrežu uključeno oko 700 malih proizvođača s tendencijom širenja mreže, jer se svakim danom javljaju novi proizvođači koji svoje proizvode žele ponuditi tržištu.

Projekt GoGreen važan je, jer se okrupnjavanjem malih proizvođača i pokretanjem takvog tržišnog koncepta, malim OPG-ima bitno olakšava tržišni nastup i time im se omogućava fokus na razvoj vlastitog biznisa, a oslobađa ih se dodatnih napora traženja prodajne mreže, ulaganja u marketing itd.

Suradnja s eKupi tu dolazi do iznimne važnosti jer eKupi je web platforma koja omogućava pristup velikom broju kupaca.

"Uz mnoge pogodnosti koje eKupi nudi svojim kupcima danas možemo ponuditi da iz udobnosti svojeg doma kupci mogu naručiti domaće proizvode naših domaćih proizvođača hrane i pića, prvenstveno mislimo na male proizvođače obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Dostava je nešto što se podrazumijeva tako da kupac može zaboraviti nošenje teških vrećica s placa", rekao je voditelj marketplacea eKupi Ilija Matić.

Za kontrolu proizvoda zadužen je Zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar.

Prema riječima voditelja laboratorija za kemijske analize Daria Lasića, kupci mogu u svakom trenu, ako im se proizvod učini sumnjiv, odložiti sumnjive namirnice i u laboratoriju Zavoda će se provjeriti njihovu ispravnost".

Otvorenje sljedeće tržnice planira se u Čakovcu, a uskoro se planiraju i otvaranja u Osijeku, Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Zadru i Puli.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje